Как да различим естествената кожа от еко кожата

Как да различим естествената от еко кожата


Проверете повърхността на кожата, малките „зрънца“ и порите, са несъвършенства, които сигнализират за естествена кожа. Несъвършенствата в кожата всъщност са нещо добро. Не забравяйте, че истинската кожа е направена от животинска кожа и по този начин всяко парче е толкова случайно и уникално, колкото и животното, от което произхожда. Много равномерни и подобни зърна често показват машинно направено парче.
Истинската кожа може да има драскотини, гънки и бръчки - това е хубаво нещо!
Имайте предвид, че тъй като производителите стават по-квалифицирани, техните дизайни по-добре имитират истинска кожа. Това прави покупката онлайн, където имате само снимки, много трудна за извършване.
Натиснете кожата, търсейки гънки и бръчки. Истинската кожа ще се набръчка под натиск, точно като истинската кожа. Синтетичните материали обикновено просто потъват под пръста ви, запазвайки твърдостта и формата.
Помиришете кожата, търсейки естествена миризма, вместо пластмасова или химическа. Ако не сте напълно сигурни в миризмата, която търсите, отидете в магазин, за който знаете, че продава естествена кожа и изпробвайте няколко чанти и обувки. Попитайте дали имат някакви синтетични парчета и помиришете и тях. След като разберете какво търсите, разликите в миризмите ще бъдат очевидни.
Не забравяйте, че кожата е просто обработена животинска кожа. Изкуствената кожа е изработена от пластмаса. Изглежда очевидно, но истинската кожа ще мирише на кожа, а фалшивата- на пластмаса.
Използвайте огневия тест, като разбира се приемате, че той вероятно ще нарани част от кожата. Макар че има малко обстоятелства, при които изгарянето на дадена стока е за предпочитане пред оставянето й на мира, този експеримент работи, ако имате малка, трудно забележима зона, която можете да тествате, като долната страна на чантата. Задръжте пламък до мястото за 5-10 секунди, за да го изпробвате:
Истинската кожа ще се овъгли само леко и ще мирише малко като изгорена коса.
Изкуствената кожа всъщност ще запали пламък и мирише на горяща пластмаса.
Обърнете внимание на ръбовете, тъй като истинската кожа има грапави, грубовати ръбове, а изкуствената кожа имат равномерни, перфектни ръбове. Машинно изработена кожа изглежда машинно изрязана. Истинската кожа е направена от много нишки, които естествено се изтриват по краищата. Изкуствената кожа, изработена от пластмаса, няма такива нишки, което означава, че ръбовете са изрязани чисто.
 
Огънете кожата, като следите за леки промени в цвета на естествената кожа. Подобно на "теста за бръчки", истинската кожа има уникална еластичност, като се огъва, променя цвета и се набръчква естествено. Изкуствената кожа е много по-твърда и правилна и обикновено е трудна за огъване.
Капнете малко количество вода върху чантата, тъй като истинската кожа абсорбира влагата. Ако кожата е фалшива, водата просто ще се задържи на повърхността. Но истинската кожа ще абсорбира малка капка вода само за няколко секунди, като бързо ще ви покаже дали е истинска.

Знайте, че истинските кожени изделия рядко са евтини. Продукт, изцяло изработен от естествена кожа, би бил с по-висока цена. Разгледайте магазини, които предлагат продукти от естествена кожа, за да имате по-добра представа как върви цената на продуктите от естествена кожа, полукожа и синтетична/ изкуствена кожа, за да разберете разликите между тях. Сред кожите цената на кравешката кожа е най-висока поради нейната издръжливост и лесно дъбене. Разделената кожа, която е долен слой, разделен от повърхностния слой, е по-евтина от горната зърнена или ремъчна кожа.

Ако една сделка изглежда твърде добра, за да е истина, вероятно е така. Висококачествената естествена кожа е скъпа.
Въпреки че всички изделия от естествена кожа са много по-скъпи от фалшивите, всъщност има и различни видове истинска кожа, всички с много различни цени.

Игнорирайте цвета, тъй като дори многоцветните кожи могат да бъдат истински. Ярко синьо парче , от което е направена една дамска чанта, може да не изглежда естествено, но това не означава, че не е направено от естествена кожа. Цветове и багрила могат да се добавят както към синтетиката, така и към естествената кожа, така че игнорирайте цвета и се придържайте към усещането, миризмата и текстурата, когато търсите чанти от висококачествена естествена кожа.
Разберете, че „Естествена кожа“ е само един вид от многото кожи на пазара. Повечето хора са загрижени за разграничаването на истинска кожа от изкуствена кожа. Но сериозните ценители и познавачи знаят, че всъщност има няколко класа истинска кожа, от които „Естествена/ Истинска кожа“ или на италиански " Vera pelle" всъщност е третият клас естествена кожа.
Другите видове истинска кожа са ще опишем в тази статия.

Един от най-важните детайли, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате чанта от естествена кожа, е качеството на самата кожа. Кожата е направена от животинска кожа, а кожата е съставена от поредица от органични слоеве, които са механично разделени по време на процеса на втвърдяване и дъбене. 
По този начин получаваме различни видове естествена кожа, които в царството на качествените кожени аксесоари - Италия, се делят на следните категории:

Pieno fiore (пълнозърнесто): направена от най-външния слой кожа и ценена за това, че е едновременно мека и издръжлива, запазва приятен аромат на кожа и развива наситен цвят и естествен блясък с течение на времето.

Cuoio di grano (горнозърнесто): тази категория кожа също е направена от горния слой кожа с естествени несъвършенства и пори, шлайфани, за да се създаде по-равномерно покритие. Повечето чанти и портфейли са изработени от това качество на кожата и разликата между pieno fiore и parte grano или cuoio di grano е фина и не винаги ясно маркирана.

Vera pelle (истинска/ естествена): направена от вътрешния слой кожа, останал след отстраняването на двата по-високи класа кожени слоеве. Повечето кожени аксесоари са направени от vera pelle или vero cuoio, често състоящи се от няколко слоя кожа.
Етикет с Vera pelle ще откриете на повечето чанти произведени в Италия и е доказателство за произход Италия, а не конкретна марка. 

Избягвайте cuoio rigenerato или свързана кожа, направена от пресовани и залепени заедно остатъци, както и имитация на кожа simipelle или ecopelle.