Как да изберем Питонско Портмоне?

Как да изберем Питонско Портмоне?

Как да изберем питонско/ змийско портмоне?
Висококачествените и луксозни материали не са предназначени само за направата на дамски чанти. Мъжете също заслужават малко внимание и могат да се поглезят с модерно портмоне от естествена питонска кожа.
Дизайнерите обръщат повече внимание на факта, че мъжете имат статут, който обичат да показват, а какъв по-добър начин от това да притежават аксесоар, който сам по себе си е изключително ефектен и забележим?! Екзотични материали като змийската кожа се използват най-вече за подобряване на статуса на модните аксесоари, а портфейлите, направени с крехки, но екзотични материали са винаги на мода.

При закупуване на портмоне от змийска кожа, има редица неща, които си струва да се уточнят, за да се уверите, че той е истински и автентичен.
Запознайте се с различните видове кожи от змии, които могат да се използват при изработването на портфейла.
Има толкова много видове змийски кожи, които се използват за изработване на екзотични кожени изделия като портфейла и три от тях са Карунг, Питон (Диамант, Бирманска и къса опашка) и Морска змия. Всички тези змийски кожи имат различна дебелина, люспи и мекота, и въпреки че змийските кожи могат да имат общи свойства като гъвкавост, ако се вгледате по-детайлно, ще можете да откриете разликата между различните видове.

Моделът на люспите: - различните видове форми, комбинацията от размери и цвят на люспите могат да се използват за разграничаване на два вида змийски кожи: тези на Питона и на морската змия. Змийски портфейли и други модни аксесоари, направени с изкуствени змийски кожи имат тенденция към повтарящи се окраски и обикновено изглеждат прекалено съвършени, за да са автентични. Оригиналните модели на змийска кожа не притежават перфектни окраски поради неправилните форми и размери на люспите.
Дебелината на кожата: - това е друга характеристика, използвана за разграничаване на змийските кожи. Дебелината обикновено му придава степен на гъвкавост, тъй като тънките кожи са по-гъвкави от дебели. Тази функция играе важна роля в издръжливостта и в същото време допринася за нейната деликатна природа, което прави повечето дизайнери ограничени до нещата, които произвеждат от змийска кожа. Предимно аксесоарите, изработени от змийска кожа са по- малки на размер, за това когато купувате по-големи се осведомете за техният произход.
Текстурата на кожата: - текстурата на уникалната автентична кожа е по-сложна от тази, която всяка изкуствена машина може да дублира. Змийската кожа има два различни модела, един от коремната страна, а другият от горната. Коремната част обикновено е симетрична с по-малко текстура, за разлика от тялото, което има повече люспи и именно този ефект фалшивите се опитват да имитират, което ви кара да виждате два различни модела.

Въоръжени с това знание, бъдете сигурни, че следващия път, когато искате да си купите портфейл или някакъв моден артикул, направен от змийска кожа, той ще бъде истински и автентичен.


Как да се грижим за змийско портмоне?
Сега, след като вече разбрахте как да забележите разликата, нека да разгледаме как да се грижим за портфейла от змийска кожа. 
Тази деликатна екзотична кожа е чувствителна към светлината, така че винаги се опитвайте да държите портфейла си далеч от пряка слънчева светлина. Честото излагане на тежки климатични условия; било то горещо или студено, също е вредно, като причинява изсушаване на кожата. Когато искате да я съхраните, уверете се, че сте го увили в торба за съхранение от плат и го държите на място, където въздухът може да достига до него. Почистването е много важно в грижата за портфейла на змийската кожа. За да отстраните мръсотия или прах, използвайте мека кърпа, леко навлажнена, за да го почистите. Не забравяйте - никога не използвайте сапунена вода за почистване на змийско портмоне, тъй като това ще изсуши кожата.

Когато се стремите да сте уникални, без да казвате нищо, много малко неща се съревновават с  екзотичната змийска кожа. Тя е толкова деликатна, колкото и безмилостно изискана и задължителна за всеки джентълмен.